Mersin İl Koordinatörlüğü

TKDK Desteği İle Mersin’in İlk Yayla Oteli Faaliyete Başladı





TKDK başarı hikâyelerine ortak olmaya devam ediyor. Hayallerini TKDK ile gerçekleştiren yatırımcılar her geçen gün artıyor. Bunlara bir yenisi de Mersin’in azimli ve çalışkan yatırımcısı İshak Mehmet Hasancaoğlu eklendi.
Mersinin en güzel mevkiinden biri olan Darısekisi Mahallesi bölgenin konaklama ihtiyacına cevap vermek amacıyla 12. çağrı döneminde kurumumuza 18 odalı otel projesi sunan Hasancaoğlu kurumun desteğiyle gerçekleştirdiği projesini anlattı:
Çalışkanlığı ile örnek olan 29 yaşında genç, dinamik Mehmet bey Lisans Eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde tamamladı. Yüksek lisans Eğitimini İngiltere de Strateji Tedarik Zinciri Yönetiminde bitirip, tekrar baba ocağına dönüp aile şirketinde çalışmaya başlamıştır.
Mehmet Bey Mersine hâkim, eşsiz manzaralı otel projesinin hikâyesini şöyle anlatıyor: Bulunduğunu mevkide restorant işleten aynı zamanda burayı insanların vakit geçirmekten keyif alacağı doğal bir ortam haline dönüştürmek için yıl boyunca gelen yerli yabancı turistlere güzel vakit geçirmek için 18 odalı butik otel projesini bitirdi.  Yaz döneminde gelen çok sayıda yerli yabancı turistin konaklama konusunda ciddi sorunlar yaşadığını gördük. Bir yandan bölgede yeterli tesis olmaması insanların geceleme oranını düşürürken, diğer yandan var olan işletmelerin genellikle ev pansiyonculuğu şeklinde yapılması yeterli hizmet kalitesine erişilmesini engelliyordu. Özellikle Mersinin yayla ve doğa turizmine katkıda bulunacak. Biz de bu ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla burada bir otel yapmaya azmettik.”
2014 yılında TKDK’nın desteklerini öğrenen Hasancaoğlu, toplam yatırım tutarı 1 milyon 24 bin 243 lira 04 kuruş olan 18 odalı otel projesini tamamlayarak TKDK’dan hibesini almıştır.
Mersin il koordinatörlüğü olarak, Mersin turizmine özellikle Torosların güzelliklerini daha fazla insana tanıtma adına ve yayla turizminde bir farkındalık yaratması açısından örnek olan Sarnıç Oteli bölgemize kazandıran yatırımcımıza hayırlı olmasını diliyoruz.
    Cimer