Mersin İl Koordinatörlüğü

MESİAD ÜYELERİNE IPARD II ANLATILDI


MESİAD ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, IPARD II İkinci çağrı dönemine ilişkin yatırımların desteklenmesi ile ilgili toplantı MESİAD’da gerçekleşti.

Toplantıya, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz başta olmak üzere MESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Gürsel Alişan ve Rıdvan Arıç, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Pınar, Osman Turan ve M. Ali Akdemir ile MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek MESİAD Denetleme Kurulu Başkanı Fahri Ötlü, MESİAD Fahri Üyesi Bedrettin Gündeş, MESİAD üyeleri katılım sağladı.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz toplantının açılış konuşmasına katılımları için TKDK ve MESİAD üyelerine teşekkür ederek başladı. Sn. Deniz, firmalarının TKDK’dan destek alarak kurulduğunu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu’nun bu süreç içerisinde kendilerine oldukça yardımcı olduklarını dile getirdi. Toplantının amacının tüm üyelerin bu konuda bilgilenmesi, akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi ve yatırım yapmayı düşünen üyelerin de TKDK’dan yararlanmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü’nden proje birim amiri Mustafa Rat tarafından yapılan sunumda, TKDK’nın kuruluşu, amacı, başvuru işlemleri, yatırımların uygulanabildiği iller, desteklenen sektörler, bütçe, uygun ve uygun olmayan harcama kalemleri, kırsal alanda kamu altyapı yatırımları, programdan yararlanma koşulları gibi konulara değinildi. Katılım sağlayanların detaylı bilgi edinebildiği ve soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantı fotoğraf çekiminin ardından sonlandırıldı.






 
    Cimer